Dolar 34,5155
Euro 36,4644
Altın 2.953,57
BİST 9.096,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C

Gelecek İle Kaygılarımız Var! Hakan GÜRKAN yazdı…

Usta gazeteci Hakan GÜRKAN bir çok ödül almış A haber ATV gibi ulusal kanalların temsilciliğini üstlenmiş. Bir kız babası , Üniversite mezunu Vakıf kurucularından, Ukrayna ordusu Türk danışmanı olarak görev yapmaktadır.
Şubat 23, 2024 9:09 pm | Son Güncellenme: Mart 8, 2024 4:30 pm
Rate this post

Gelecek ile kaygılar, genellikle psikolojik bir terim olarak kullanılan bir ifadedir ve kişinin gelecekteki belirsizlikler ve olumsuz olaylar hakkında duyduğu endişeyi ifade eder. Bu köşemde, gelecek ile kaygılar hakkında daha detaylı bilgi vereceğim.

Gelecek ile Kaygılar Nedir?

Gelecek ile kaygılar, genellikle belirsizliklerle ve olumsuz olayların olabileceği düşünceleriyle ilişkilendiriliyor. Bu tür kaygılar genellikle kişinin günlük yaşamını etkileyebilir ve bazen ciddi sorunlara yol açmaktadır.

Gelecek ile Kaygıların Belirtileri ve Tanısı

Gelecek ile kaygılar, genellikle belirli belirtilerle ilişkilendiriliyor. Bu belirtiler arasında sürekli endişe hissi, uykusuzluk, odaklanma güçlüğü ve fiziksel semptomlar (örneğin, mide rahatsızlığı) yer alabilmekte. Bir psikolog veya psikiyatrist tarafından yapılan değerlendirme ile tanı konabiliyor.

Gelecek ile Kaygıların Tedavisi ve Yönetimi

Gelecek ile kaygılar genellikle bilişsel davranışçı terapi (BDT) gibi terapi yöntemleri ile tedavi edilebilmektedir. Bu terapiler, kişinin kaygı düzeyini azaltmaya ve daha sağlıklı düşünme ve davranış kalıpları geliştirmesine yardımcı olabilmektedir.

Gelecek ile kaygılar, genellikle kişinin gelecekteki belirsizlikler ve olumsuz olaylar hakkında duyduğu endişeyi ifade eder. Bu tür kaygılar genellikle terapi ile tedavi edilebilmekte ve kişinin yaşam kalitesini olumlu yönde etkileyebilmekte. Gelecek ile kaygılar hakkında daha fazla bilgi almak için bir psikolog veya psikiyatriste başvurabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.